Title Image

Rafiki

Home  /  
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
05 mrt
Black Cinema Month

Rafiki

5 maart 2020 om 19:30 - 20:55

“Goede Keniaanse meisjes worden goede Keniaanse echtgenotes”, maar Kena en Ziki hebben heel andere plannen. Ondanks de politieke rivaliteit tussen hun families houdt hun vriendschap stand. Ze steunen elkaar in het najagen van hun dromen in een conservatieve wereld. Als de liefde tussen de twee meisjes opbloeit, worden de vriendinnen voor de keuze gesteld: kiezen ze voor hun geluk of hun veiligheid? De film Rafiki ging in Cannes in première en de release werd in het conservatieve Kenia verboden. Het lukte na veel actievoeren om de film een week in de bioscopen te vertonen.

Na de filmvertoning van Rafiki zal speciale gast Judith Ndukwu door Chantal Van den Bossche wordt geinterviewd. Judith Ndukwu, is mensenrechten- en LHBTIQ activiste en komt van oorsprong uit Nigeria. Zij zal naar aanleiding van de film vertellen over de rechten van vrouwen en LHBTI-ers in de regio. Judith woont sinds 2017 in Nederland en is in het dagelijks leven projectleider bij de Prismagroep en begeleidt LHBTIQ vluchtelingen in Nederland.

De vertoning van Rifiki is het resultaat van een nieuwe samenwerking op filmgebied in Amsterdam Nieuw West. Oxville Cinema, Pink Nieuw West en Roze in Beeld verzorgen komend jaar een aantal interessante filmvertoningen, waarbij naast de filmvoorstelling een extra activiteit wordt georganiseerd.

Genre: drama
Lengte: 83 min.
Taal: Nederlands ondertiteld, Engels en Swahili gesproken
Regie: Wanuri Kahiu
Cast: Samantha Mugatsia, Sheila Munyiva
Jaar: 2018
Land: Kenia

Voorstelling Details

Datum: 5 maart 2020 om 19:30 - 20:55
Tijd: 19:30 - 20:55
Locatie: Theater de Meervaart
Adres: Meer en Vaart 300