Title Image

Noces

Home  /  
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
13 nov

Noces

13 november 2019 om 20:00 - 21:40

De filmvertoning van Noces op woensdag 13 november is onderdeel van het Filmfestival Emancipatie Nieuw-West (FEN).

Van maandag 11 tot en met woensdag 13 november vindt de eerste filmweek in Amsterdam Nieuw- West plaats die in het teken staat van emancipatie. Met deze films willen we inspirerende mensen in beeld brengen die strijden voor gelijke kansen, vrijheid en gelijkwaardigheid. Maar we willen ook mensen uit Nieuw West samenbrengen en tijd doorbrengen met degenen die normaal niet in de schijnwerpers staan.

Kom daarom naar een filmvertoning met de bezoekers van de emancipatiecentra in Amsterdam Nieuw West. Moeilijke thema’s worden niet uit de weg gegaan maar juist met elkaar besproken tijdens een nagesprek na elke film.

Het filmfestival wordt georganiseerd ter ere van het afscheid van Joke Kop als manager van de emancipatiecentra Vrouw en Vaart en Daadkr8. Zij speelde jarenlang een centrale rol als inspirator en aanjager van allerlei nieuwe initiatieven. Door haar inzet, passie en open houding zijn maatschappelijke, innovatieve projecten voor vrouwen en mannen in Nieuw-West tot wasdom gekomen en met elkaar verbonden.

Informatie over de film:

“We moeten een beetje met onze tijd meegaan”, zegt Zahira’s moeder lachend. Zahira is achttien en mag vanuit haar ouderlijk huis in België via Skype – heel modern – kennismaken met drie huwelijkskandidaten in Pakistan. Zahira heeft haar twijfels, maar wil haar ouders een plezier doen. De familiebanden zijn immers hecht en liefdevol. Maar tussen de verwachtingen en tradities van haar ouders en de westerse levensstijl waar Zahira ook mee is opgegroeid, zitten vrijwel onoverbrugbare verschillen. Een ongeplande zwangerschap is een extra complicerende factor in het leven van deze jonge, vrijgevochten vrouw die verscheurd wordt tussen twee werelden. Zahira staat voor een onmogelijke en tragische keuze.

Genre: Drama
Lengte: 98 min.
Taal: Nederlands ondertiteld
Regie: Stephan Streker
Cast: Lina El Arabi, Sébastien Houbani, Babak Karimi
Jaar: 2016
Land: België, Pakistan, Luxemburg, Frankrijk

Voorstelling Details

Datum: 13 november 2019 om 20:00 - 21:40
Tijd: 20:00 - 21:40
Locatie: Theater de Meervaart
Adres: Meer en Vaart 300