Title Image

And Then We Danced

Home  /  
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
23 feb
Oxville

And Then We Danced

23 februari 2020 om 20:00 - 21:50

Synopsis:

Van jongs af aan traint Merab samen met zijn danspartner Mary met het Nationaal Georgisch Dansensemble. Zijn wereld komt op z’n kop te staan wanneer de charismatische Irakli op het toneel verschijnt. Niet alleen wordt hij Merabs grootste concurrent…., maar ook zijn grootste verlangen. And Then We Danced is de Zweedse Oscar inzending.

Programma:

Voorafgaand en na afloop van de film spreekt Chantal Van den Bossche met Ana Subeliani van Tbilisi Pride, die speciaal hiervoor is overgekomen uit Georgië. Zij was aanwezig bij de Georgische premiere en zij vertelt over de ongelofelijke impact die deze, voor een Oscar genomineerde, film heeft op de levens LHBTI+ers in de voormalige Sovjetrepubliek.

Subeliani, 30, LHBTI activiste, arriveerde op 8 november te voet bij de filmpremière voor “And Then We Danced” in de Georgische hoofdstad Tbilisi, maar vertrok in een ambulance richting het ziekenhuis terwijl het bloed over haar gezicht liep. Een demonstrant had haar met een mobieltje op het hoofd geslagen, ondanks de aanwezigheid van een cordon politieagenten in oproeruitrusting die de demonstranten tegenhield.

Het programma is tot stand gekomen in samenwerking met Pink Nieuw-West en Roze in Beeld.

Genre: drama
Lengte: 113 min.
Taal: Nederlands ondertiteld, Georgisch gesproken
Regie: Levan Akin
Cast: Bachi Valishvili, Levan Gelbakhiani
Jaar: 2019
Land: Zweden

Voorstelling Details

Datum: 23 februari 2020 om 20:00 - 21:50
Tijd: 20:00 - 21:50
Locatie: Theater de Meervaart
Adres: Meer en Vaart 300