OVER ONS

Home  /  OVER ONS

De oprichters

Stichting Oxville is opgericht door Carlo Dias, Aydin Dehzad en Bas Broertjes om cinema naar Amsterdam Nieuw-West te brengen. Toen zij elkaar in 2016 tegenkwamen op het filmfestival van Cannes kwamen ze achter een gezamenlijk gemis. Film leeft ontzettend in Amsterdam, maar in hun buurt – Nieuw-West - konden ze niet naar de bioscoop. Uiteindelijk besloten ze zelf het heft in eigen handen te nemen en richtten ze Stichting Oxville op. Het trio is reeds een decennium actief in het distributie- en productiewezen en ziet met Oxville Cinema de uitgelezen kans om hun passie voor film over te brengen op Nieuw-West. Samen met haar bewoners wensen zij een community op te bouwen van filmliefhebbers. Het filmaanbod willen zij zo breed mogelijk opzetten zodat iedereen – van jong tot oud – bediend kan worden. Van arthouse tot blockbusters.

DE MEERVAART

Alle voorstellingen van Oxville Cinema vinden plaats in de onlangs gerenoveerde blauwe zaal van Theater de Meervaart; een prachtige theaterzaal met plaats voor 260 bezoekers. Door de samenwerking met Theater de Meervaart combineren we de film- met de theaterwereld waardoor we een bijzondere toevoeging zijn aan het al diverse programma van de Meervaart.

ZILVEREN ROOSJE

Stichting Oxville is tijdens de de nieuwjaarsreceptie van de FDN/NVBF bekroond met het Zilveren Roosje 2018 van de Stichting Jan Nijland Zilveren Roos Award. Deze aanmoedigingsprijs zal Stichting Oxville koesteren en de energie geven om Oxville Cinema uit te bouwen tot een volwaardig filmhuis in de thuishaven Amsterdam Nieuw-West. De dank gaat uit naar de juryleden voor het vertrouwen in Stichting Oxville.